建筑师在40平米的居住空间内置入一座桦木多层板建造的“山”,不仅打破了常规单开间大净高居住空间的平面与楼层模式,“山”的丰富形态更使人在空间中产生了极其丰富的相互位置与视线关系,创造了内部的“景观”。内部的“山”也同窗外的北高峰发生观想上的联系。使一个极小居住单元可以接入杭州的城市山水地理结构。

The designer built a "mountain" made of birch multi-layer board into the 40 square meter living space, which not only broke the plan and floor pattern of conventional single bay  living space over average height, but also created various positions and line of sights in the space, creating the internal "landscape". The inner "mountain" is also related with the North Peak outside the window. So that a minimal residential unit can be connected to the urban landscape geographical structure of Hangzhou.

项目名称       loft公寓室内改造

Name            loft apartment 

                      interior Renovation   

项目地点        浙江·杭州

Location        Hangzhou, Zhejiang

项目规模        约40㎡

Area               Approx. 40㎡

项目类型        自住公寓

Genre            Apartment

建成时间         2019年

Completed      2019

Year   

  • White Instagram Icon

工作室地址:浙江省杭州市亚洲城市花园20幢

商务联络:continuation_stu@126.com

电话及微信:17306444528